In order for this site to work correctly we need to store a small file (called a cookie) on your computer. Most every site in the world does this, however since the 25th of May 2011, by law we have to get your permission first. Please abandon the forum if you disagree.

Para que este foro funcione correctamente es necesario guardar un pequeño fichero (llamado cookie) en su ordenador. La mayoría de los sitios de Internet lo hacen, no obstante desde el 25 de Marzo de 2011 y por ley, necesitamos de su permiso con antelación. Abandone este foro si no está conforme.

failing to get anything to show up in the data-tab

FastReport for Xailer & [x]Harbour (English/Spanish)
abebuch
Posts: 13
Joined: Sun Oct 14, 2012 5:26 pm

failing to get anything to show up in the data-tab

Postby abebuch » Tue Jan 07, 2014 2:33 pm

Hi,
I'm Very interested on FRX. I downloaded the demo.
but i just can not get my test to work. Nothing will show up in the Data-Tab.
these are the files from the Demo download
11/27/2013 01:38 PM 2,943,488 frx.dll
12/04/2013 07:58 PM 97,792 xaFrhBcc.lib
--------------
proc main()
dbcreate( "c:tempTemp.dbf", { ;
{"Type" , "C" , 8 ,0 } ,;
{"Date" , "D" , 8 ,0 } ,;
{"Amt" , "n" ,10 ,2 } ,;
{"Tel" , "c" ,13 ,0 } })
use "c:tempTemp.dbf" exclu new
WITH OBJECT oReport := TFastReport():New()
:Create()
:AddDbf( "TEMP", { "temp->*" } ) //nothing shows up in the data tab
// :SetWorkArea( "temp" ) //error on this line
// ? :oReportOptions:aDescription[ 1 ] //error on this line
:DesignReport()
:End()
END WITH
--------------------
Thanks,
Abe
User avatar
ignacio
Site Admin
Posts: 8691
Joined: Mon Apr 06, 2015 8:00 pm
Location: Madrid, Spain
Contact:

failing to get anything to show up in the data-tab

Postby ignacio » Tue Jan 07, 2014 4:08 pm

Dear Sir,
Cita:

:AddDbf( "TEMP", { "temp->*" } ) //nothing shows up in the data tab

This is a known bug that is already corrected. Until published just include a record on the DBF file.
Cita:

// :SetWorkArea( "temp" ) //error on this line

That method is only available on frReportManager class
Cita:

// ? :oReportOptions:aDescription[ 1 ] //error on this line

I suppose is array argument error. That is absolutely normal since no report has been assigned yet. Check first the Valtype() of :oReportOptions:aDescription.
Regards,
Ignacio Ortiz de Zúñiga
[Equipo de Xailer / Xailer team]
http://www.xailer.com
abebuch
Posts: 13
Joined: Sun Oct 14, 2012 5:26 pm

failing to get anything to show up in the data-tab

Postby abebuch » Thu Jan 09, 2014 2:10 pm

Thanks. got this to work.
Now AddVariable dose not seem to work although it returns .t.
User avatar
ignacio
Site Admin
Posts: 8691
Joined: Mon Apr 06, 2015 8:00 pm
Location: Madrid, Spain
Contact:

failing to get anything to show up in the data-tab

Postby ignacio » Thu Jan 09, 2014 2:47 pm

abebuch escribió el jue, 09 enero 2014 14:10
Thanks. got this to work.
Now AddVariable dose not seem to work although it returns .t.

You must call that method after the report file has been assigned. BTW, the return behaviour has been corrected. Thanks.
Regards,
Ignacio Ortiz de Zúñiga
[Equipo de Xailer / Xailer team]
http://www.xailer.com

Return to “FastReport”