In order for this site to work correctly we need to store a small file (called a cookie) on your computer. Most every site in the world does this, however since the 25th of May 2011, by law we have to get your permission first. Please abandon the forum if you disagree.

Para que este foro funcione correctamente es necesario guardar un pequeño fichero (llamado cookie) en su ordenador. La mayoría de los sitios de Internet lo hacen, no obstante desde el 25 de Marzo de 2011 y por ley, necesitamos de su permiso con antelación. Abandone este foro si no está conforme.

Bug on properties from User Contol

Xailer professional forum in English
User avatar
emeasoft
Posts: 1075
Joined: Wed Apr 01, 2009 4:12 pm
Location: emeasoft
Contact:

Bug on properties from User Contol

Postby emeasoft » Wed Jul 19, 2017 4:53 pm

Hello Xailers,

I am experiencing a bug that does not load the created properties.

It happend when I created an User Control and added a new Published Property like:

PROPERTY oFieldButton EDITOR PE_Control AS TControl

The property shows on the IDE, allows me to select the control, but when I save, close and open the form again, it is not loaded, it is on the xfm file, but does not show on the IDE...

It happens only with this type of property (control selection), logic, text properties loads just fine.

Is this really a bug or am I doing something wrong?

TIA,
Juliano
User avatar
ignacio
Site Admin
Posts: 8691
Joined: Mon Apr 06, 2015 8:00 pm
Location: Madrid, Spain
Contact:

Re: Bug on properties from User Contol

Postby ignacio » Wed Jul 19, 2017 6:58 pm

In order to work the control pointed by your property should be instantiaded. In case that control is also on the same form, its creation must be done before your user control. That can be easily achieved changing its creation order.

Regards,
Ignacio Ortiz de Zúñiga
[Equipo de Xailer / Xailer team]
http://www.xailer.com

Return to “English”